divendres, 3 de juliol del 2015

Dimecres 5 d’agost, Pep Gimeno "Botifarra" i Miquel Gil

Miquel Gil i Pep Gimeno "Botifarra", dues de les veus més importants del panorama musical valencià, presenten el seu espectacle conjunt “Nus”, en el qual pugen a l’escenari amb veu, guitarra i petites percussions, mostrant al públic seguidilles, batres, havaneres, jotes i fandangos, passejant pel més representatiu de cada comarca del país. 

Aquest espectacle no és un recital dels que es poden veure habitualment. Amb una proposta atrevida i diversa, sonaran cançons que formen part del repertori i altres que no; si algú vol preguntar alguna cosa, ells procuraran respondre, i fins i tot intentaran fer cantar el públic assistent. És un espectacle diferent que convida a despullar cançons i sentiments i a fer presents els nusos d’implicació entre els dos cantaors amb la cultura popular valenciana.

Pep Gimeno "Botifarra" és, sens dubte, un dels cantaors més prestigiosos de l’escena folk valenciana, amb més de trenta anys d’experiència. És un home pròxim, fortament arrelat al seu poble, que irradia una màgia especial que li permet connectar amb qualsevol públic. És un autèntic pou de saviesa popular, amb una memòria prodigiosa per a refranys, romanços, dites, acudits… amb els quals fila el seu discurs.

Miquel Gil és un cantant valencià, exmembre del grup Al Tall, que desembarcà molt jove en la música de transmissió oral. Els seus primers passos musicals els féu en ambients rockers, però aviat conegué Vicent Torrent i Manolo Miralles, amb els quals va fundar Al Tall. Des d’aleshores està immers en la música d’arrel tradicional, i és una de les grans veus del panorama musical mediterrani.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada