divendres, 3 de juliol del 2015

Dimecres 12 d'agost, Eliseo Parra Trio

Eliseo Parra (veu, guitarra i percussió), acompanyat per Xavi Lozano (flautes, saxo i veu) i Josete Ordóñez (cordes i veu), presenta el seu últim treball de cançons tradicionals, “El Man Sur”.

Entre els gèneres que recull aquest nou disc hi ha fandangos, buleries, alegries…, però que en aquest cas provenen de la música tradicional oral, barrejats amb música portuguesa, del nord i de composició pròpia.

Eliseo Parra inicià la seva carrera musical els anys seixanta com a bateria i cantant de grups de rock. Els anys setanta participà activament en el moviment musical jazzístic barceloní, col•laborà amb Maria del Mar Bonet i s'integrà en el grup valencià Al Tall. A l’inici dels vuitanta va tocar amb orquestres de salsa com La Sardineta i La Plateria, i amb cantants com Ovidi Montllor, Gato Pérez, Marina Rossell i Jaume Sisa. A partir dels noranta, començà una carrera discogràfica en solitari, centrada en la revisió del repertori tradicional del folklore espanyol.

A banda de la interpretació, Eliseo Parra ha fet treball etnològic de camp, ha recorregut mig món actuant amb la seva banda, ha col•laborat amb gran part dels grups de "recreació tradicional" de la Península i s’ha iniciat com a professor de percussió i cant tradicional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada