divendres, 3 de juliol del 2015

Dimecres 26 d'agost, Carles Belda

Carles Belda (acordió diatònic i veu), acompanyat de Rafalito Salazar (guitarra) i Joanet de Mataró (bongos), presenta el seu nou treball “24 Rumbes”.

“24 Rumbes” és un recital ballable basat en el llibre-CD “24 Rumbes per diatònic”, que aplega 25 peces gravades, transcrites i comentades amb una doble voluntat: constatar l'ús habitual de la rumba en els repertoris acordionístics i facilitar-ne l'aprenentatge a qui vulgui accedir-hi.

El repertori té diverses fonts: rumbes creades per l'autor o d'altres acordionistes, adaptacions d'altres obres diatòniques, aproximacions a clàssics del gènere (versions de Gato Pérez, Ai Ai Ai o La Trinca), incorporacions de música tradicional o popular terrícola (Polca d'Al Tall, A Gironella) i extraterrestre (Brasil, Portugal, País Basc, Occitània). Als discos que acompanyen el mètode de rumba per a diatònic hi ha les tonades vestides amb el format clàssic de la rumba catalana: guitarra, amb el ric ventall de ventiladors, bongos, martell a tort i a dret, palmes i poca cosa més.

I justament és el que hi haurà al concert: guitarra, bongos i diatònic. Els artífexs són Rafalito Salazar, segurament un dels ventiladors més savis, experimentats i amb un bagatge més profund (Gato Pérez, Ai Ai Ai, Dijous Paella); Joanet de Mataró, un percussionista molt bregat (El Pont d'Arcalís, Baetúria, Dijous Paella), i Carles Belda, un diatònic bellugadís (Pomada, Mesclat o El Belda i el conjunt Badabadoc).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada