dilluns, 4 de juliol del 2016

Dimecres 17 d'agost, Cobla Catalana dels Sons Essencials

Marcel Casellas (contrabaix, pandero i direcció), Heura Gaya (veu), Jordi Campos (tible, barítona i saxo), Alfons Rojo (guitarra), Toni Rocosa (tenora i clarinet), Pep Moliné (fiscorn i trombó), Pere Olivé (percussions), Joan Moliner (flabiol i tamborí), Ivó Oller (trompeta) i Xarli Olivé (bateria).

La Cobla Catalana dels Sons Essencials és un dels projectes més versàtils d’en Marcel  Casellas, on melodies, timbres i ritmes de la terra es presenten en un format de rabiosa actualitat i d’improvisació ètnica. Es juga amb els codis de la tradició oral, la mediterraneïtat i alguns aspectes del jazz, que es posen al servei dels gèneres més genuïns com el contrapàs, la sardana, la jota, el ball pla i els rebatuts coixos. Aquests són el punt de partida per a la fantasia de la cobla i dels seus solistes, amb un repertori que arrenca de la tradició.

L'aloja és el seu tercer treball, on els ritmes de la terra són el plat principal: contrapàs,    sardana, jota, ball pla i rebatuts coixos conviuen amb la rumba, el fandango i les seguidilles. Sonen els vents d'una cobla, però amb tractaments mediterranis, ritmes ètnics, gèneres de la terra passats per un sedàs d'arrel fusió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada